Voeding

Supplementen gebruiken

Tegenwoordig is men non stop bezig met gezond zijn. Gezond eten, gezond leven.. dat is natuurlijk niet zo vreemd. We leven in stressvolle tijden en dat is an sich al een behoorlijke aanslag op je gestel. Dan wil je verder natuurlijk alsnog zo gezond als mogelijk blijven. Toch is het soms lastig om alles dat je nodig hebt, te kunnen halen uit gewoon eten. Je doet uiteraard je best, maar soms mis je toch belangrijke voedingselementen en vitamines. Voor mensen die bijvoorbeeld geen vis lusten of moeite hebben met twee keer vis in de week, is het misschien toch wel handig om er eens na te denken om dit aan te vullen met eventuele supplementen.

Voor mannen en vrouwen

Het gebruiken van supplementen is voor zowel vrouwen als voor mannen geschikt. Belangrijk is natuurlijk wel er dan wel rekening mee te houden dat mannen en vrouwen andere behoeften en andere ‘problemen’ hebben. Het is dan ook verstandig om goed per persoon te bekijken met welke supplementen zij het meest gebaat zullen zijn. Hiervoor kan natuurlijk de eigen huisarts worden ingeschakeld of een andere specialist.

Eet voeding die jouw lichaam nodig heeft

Je hebt natuurlijk niet je totale gezondheid in de hand. Helaas worden mensen alsnog soms ziek en dan is daar niet veel aan te doen. Maar je kunt wel zorgen dat als je gezond bent, je zo gezond mogelijk probeert te blijven. Kijk goed wat jouw behoeften zijn. Dit moet je laten afhangen van jouw leeftijd, geslacht, levensstijl maar ook persoonlijke voorkeuren. Waar de ene persoon misschien last heeft met de spijsvertering en daar graag een supplement voor wil nemen, kunnen er bij een andere persoon heel andere problemen spelen. Er zijn bijvoorbeeld ook supplementen met vitamine B en deze zijn dan weer goed voor een groot aantal fysieke factoren, zoals dikkere en stevigere haren en nagels.