Restaurants: Lekker eten en drinken

In Groningen houdt men van lekker eten en drinken. Er zijn talloze restaurants, kroegen en cafés die dit mogelijk maken. Hieronder een kleine selectie. Heb jij een goede tip voor ons of wil je dat jouw bedrijf hieronder toevoegen? Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Bekijk hieronder enkele eetgelegenheden in Groningen.

De Gulzige Kater

De Gulzige Kater is al tientallen jaren een begrip in Groningen. Gevestigd in een oud graanpakhuis aan het Gedempte Kattendiep serveren zij eerlijke gerechten in een ontspannen ambiance. De no-nonsense bediening bezorgt je een fijne avond. ’s Zomers heeft de Gulzige Kater een heerlijk groot lounge terras (80 plaatsen) op de “Ramblas” van Groningen!

Specialiteiten

Specialiteit zijn onder andere de Wine & Dine, een 4 gangen diner met bij elke gang 2 wijnen geserveerd. De wijn-spijs combinatie wordt nadien met je besproken door vinoloog Laurens Speek. Leuke wijn weetjes, zin en onzin over wijn en hoe zelf een wijn te kiezen voor je diner thuis.

Keuken & kaart

De gerechten van De Gulzige Kater worden geïnspireerd door mondiale ontwikkelingen, worden vers ingekocht en zijn indien mogelijk biologisch. De menukaart wisselt elk seizoen en ’s zomers hebben zij een extra kaart met de beroemde Pickers & Dippers.

Contactinformatie

Adres: Gedempte Kattendiep 33, Groningen
Website: www.gulzigekater.nl

De Omhelzing: Biologisch Indonesisch Eten

Gunstig gelegen in de wijk Kosterveloren te Groningen zit sinds 2010 het Indonesisch Eetcafé en afhaalcentrum De Omhelzing. Een nieuwe warme en huiselijke plek waar je kunt genieten van de traditioneel Indonesische keuken. Geluk delen met een ander, een oosterse denkwijze wat in verband staat met hun familie traditie. Koken met liefde, zorg en verse producten geïnspireerd op oma’s keuken. Laat je omhelzen en verleiden door de heerlijke gerechten van Indonesisch Eetcafé De Omhelzing.

Oma zegt altijd: “Je hoeft niet altijd te weten waar je naar toe gaat, zolang je maar weet dat je onderweg bent”.

Geschiedenis

De Omhelzing is geen onbekende op het jaarlijks terugkerend Noorderzon festival in Groningen. Het cultuurfestival en De Omhelzing zijn als twee handen op een buik, vanwege de warme en gemoedelijke sfeer. Al jaren verzorgt onze catering Indonesische gerechten op dit prachtig Groningse evenement. En met veel succes! Ook dit jaar hopen zij je weer te ontmoeten op terras Zuid bij het Noorderzon festival!

Keuken & kaart

Traditioneel Indonesisch volgens grootmoeders recept. Daarnaast profileren zij voorstander te zijn van biologisch eten.

Selamat makan! (Geniet van jouw maaltijd)

Contactinformatie

Adres: Jacob van Ruysdaelstraat 2, Groningen
Website: www.de-omhelzing.nl

De Zevende Hemel

Op de hoek bij de Nieuwe Kerk in de Zuiderkerkstraat te Groningen werd in de jaren tachtig in een voormalige borstelmakerij/hoefsmederij een café begonnen. Het was populair bij de studenten van de scholen uit de buurt. Het eetcafé gedeelte met accent op biologisch vlees en vegetarische gerechten maakte een steeds groter deel van het bedrijf uit. Het eetcafé werd in de loop der tijd omgevormd tot het huidige restaurant, wat zijn goede naam te danken heeft aan de goede prijs/kwaliteit verhouding en de gezellige sfeer. Al jaar en dag wordt er enkele dagen van de week piano gespeeld door iemand van de bediening.

Keuken & kaart

Voor ieder wat wils, van veganistische gerechten tot vlees en vis. Alles gerechten zijn modern en hebben een Frans klassieke oorsprong. Er worden biologische ingrediënten gebruikt om de gerechten samen te stellen tot een smakelijk maal.

Contactinformatie

Adres: Zuiderkerkstraat 7, Groningen
Website: www.zevendehemel.nl

News café

Het News cafe bestaat al sinds 1996 in Groningen. Het restaurantgedeelte was aanvankelijk in een USA jarig ’50 dining interieur met bijbehorende gerechten. In de loop der tijd is zowel het interieur als de menukaart aangepast naar de standaarden van huidige tijd. Het News Café bestaat uit een Grande Café, restaurant, vergaderruimte en tijdloze, chique club.

Keuken & kaart

Ongecompliceerd en betaalbaar, dat zijn de twee pijlers waarop het restaurant de menukaart heeft gebaseerd. Heerlijke gerechten om samen van te kunnen genieten.

Contactinformatie

Adres: Waagplein 5, Groningen
Website: www.newscafe.nl

Wijnspijs – de culinaire ervaring in Groningen

Een culinaire wandeling of dinerwandeling in Groningen is een feest door de combinatie van prachtige historische gebouwen en geweldige restaurants. De restaurants in Groningen die door WijnSpijs zijn geselecteerd werken met verse producten van hoge kwaliteit, bijzondere smaken en geraffineerde wijn-spijscombinaties. Er wordt ingekocht bij lokale boerderijen en bedrijven en er wordt gewerkt met verse, biologische en duurzame ingrediënten. De meeste restaurants in Groningen liggen in schitterende panden in de historische binnenstad, vaak met knusse binnentuin of dakterras. Drie restaurants in Groningen liggen in de Hortusbuurt, beroemd vanwege de vele fraaie hofjes. Onderstaande restaurants hebben meegedaan aan de Wijnspijs wandeling. (dit is geen garantie dat deze in huidige tijd ook bij de wandeling inzitten)

Zevende Hemel

Hier tref je restaurant de Zevende Hemel aan, waar je omringd wordt door engelen. Op de kaart zie je een aantal vegetarische en veganistische menusuggesties. Regelmatig kun je hier genieten van livemuziek.

Voilà

Voilà is een restaurant met de klassieke Franse keuken en zonder menu. De chef bereidt elke dag een ander vijfgangendiner. Restaurant Eetwaar biedt klassieke gerechten met een moderne twist. Het interieur is modern en vrolijk.

Schuitendiep

Restaurant Schuitendiep ligt aan het gelijknamige water. De bijzondere smaakcombinaties vallen hier op. Vlakbij ligt restaurant Diep met allerlei smaken uit de wereldkeuken.

Restaurant Moro

Restaurant Moro heeft een sfeervolle Moorse inrichting en geurige kleurrijke gerechten uit de Mediterrane keuken. In restaurant Bocaccio waan je je in Toscane door de inrichting en de verfijnde Italiaanse gerechten.

Restaurant Feithhuis

Naast de Martinikerk ligt restaurant Feithhuis. De koffie is hier van zeer hoge kwaliteit! Er is bijzondere aandacht voor mensen met allergieën en dieetwensen.

Restaurant Vive la Vie

Dit geldt ook voor bistro Vive la Vie, die zich verder richt op bijzondere smaakcombinaties.

Restaurant Boven Jan

Restaurant Boven Jan heeft een oud stadskasteel gezellig en vrolijk ingericht met een stamtafel. Naast de gewone kaart is er een tapaskaart.

Brasserie Groen

Brasserie Groen combineert streekproducten met smaken uit de wereldkeuken en heeft bovendien opvallend veel desserts op de kaart staan.

Restaurant de Pauw

Restaurant de Pauw staat bekend om de gezelligheid, de uitgebreide wijnkaart en de royale dessert- en kaas trolleys.

Restaurant Houdt van Eten

Bij restaurant Houdt van Eten wordt alles vers gemaakt, ook brood, frites en mayonaise.

Brasserie SPH

In brasserie SPH kan je genieten van de klassieke Franse keuken in een historische omgeving met kroonluchters en grote open haard.

Brasserie Midi

Meer naar het westen ligt Brasserie Midi. Deze combineert Frans en Italiaans eten met kunst. Elk kwartaal hangen hier nieuwe schilderijen (te koop) van jonge Groningse kunstenaars.

Restaurant Feliz

Restaurant Feliz houdt zich bezig met moderne kooktechnieken. De stadstuin heeft bijzondere vuurtafels.

Reserveer via www.wijnspijs.nl een wandeling door Groningen en laat je aangenaam verrassen!

Contactinformatie

Adres: Lichtfabriekplein 4, Haarlem
Website: www.wijnspijs.nl