Schilders

Als het mooi weer is, en je zit lekker in de tuin, dan kan het zomaar gebeuren dat je oog valt op het schilderwerk aan de buitenzijde van je woning. Misschien zie je dan dat het inmiddels toch echt tijd is geworden om de kwast weer ter hand te pakken. De benedenverdieping is voor de meesten niet een heel groot probleem. Lastiger wordt het als er op de verdieping, misschien de tweede of zelfs de dakgoot begonnen moet worden.

Misschien denk je daarom om dit jaar toch maar eens een schilder in te huren. Dat kan een verstandig en wijs besluit zijn. Om een goede keus tussen verschillende schilders te maken, is het handig om te weten waar je op moet letten bij je besluit.

Allereerst, je eigen huis is een investering waard. Slecht uitgevoerd onderhoud, of het op de juiste manier behandelen van slechte of zelfs rotte plekken in het houtwerk, kan desatreuze gevolgen hebben. Het zal ervoor zorgen dat je veel geld kwijt bent aan nieuwe reparaties of dat de waarde van je huis sterk in waarde daalt.

Probeer daarom eerst goed inzichtelijk te krijgen wat er nodig is en wat eventuele problemen zijn die verholpen moeten worden. Is er sprake van bladderende verf? Zit er houtrot in de kozijnen? Is de dakgoot aan een verfbeurt toe? Als je weet wat er gedaan moet worden, weet je ook beter in te schatten of een schilder je het juiste advies geeft.

Vraag verder meerdere offertes op. Zo leer je de prijs die een schilder rekent te beoordelen. Lees de offerte kritisch; met welk materiaal werkt te schilder? Hoe lang is de schilder bezig in arbeidstijd? En vooral: wat gaat de schilder uitvoeren voor de prijs die hij rekent?

Omdat het om je eigen huis gaat, wil je ook dat het werk goed uitgevoerd wordt. Ga daarom goed voorbereid te werk bij het zoeken naar een schilder.