Internet

Op deze pagina vind je meerdere artikelen gerelateerd aan het internet.

Wat is een webinair

Een webinar: het is een populaire term die veel gebruikt wordt. Maar wat is een webinar nu eigenlijk en vooral ook, wat zijn de voordelen van een webinar?

Een webinar is een online seminar en alleen te bekijken via internet. Het woord webinar is dan ook een neologisme, opgebouwd uit twee worden: seminar en web (als in world wide web).

Voordelen van een webinar

Enkele voordelen voor dit type medium zijn natuurlijk dat de luisteraar niet fysiek aanwezig hoeft te zijn en de webinar vanaf zijn PC, laptop, tablet of mobiel kan bijwonen. Met een webinar is het dus makkelijk om een breder publiek te bereiken en kunnen er meer mensen geïnformeerd worden.

Een ander groot voordeel van webinars is dat een webinar van te voren kan worden opgenomen. Zo voorkom je fouten en kun je zo lang over het opnemen doen als je nodig hebt. Een bijkomend voordeel daarbij is dat je je tijdens de uitzending van de webinar al direct kunt bezig houden met de vragen die naar aanleiding van de webinar binnenkomen op de chat. Zo behoud je toch dat directe contact met je doelgroep, maar is participatie alsnog laagdrempelig en beschikbaar voor iedereen.

Meer buzz voor jouw bedrijf

Bovendien is het ook een voordeel dat je tijdens de uitzending veel data kunt verzamelen. Je kunt bijvoorbeeld een live poll uitsturen, waarvan je kijkers dan na afloop direct de resultaten zullen zien. Daarbij wordt ook de mogelijkheid geboden om op de diverse sociale media kanalen na te praten over de webinar, hetgeen natuurlijk weer wat extra ‘buzz’ voor je bedrijf oplevert.