Cafés

In Groningen houdt men van lekker eten en drinken. Er zijn talloze restaurants, kroegen en cafés die dit mogelijk maken. Hieronder een kleine selectie. Heb jij een goede tip voor ons of wil je dat jouw bedrijf hieronder toevoegen? Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Bekijk hieronder enkele drinkgelegenheden in Groningen.

Belgisch café de Pintelier

Sinds jaar en dag is café de Pintelier een summum voor de echte bierkenners van de stad. Met maar liefst 23 tapkranen en 80 biersoorten op fles kan je hier genoeg pintjes drinken. Het van origine Vlaamse café doet het goed in Groningen en wordt veel bezocht door studenten en werkend Groningen op vrijdagmiddag.

Proeflokalen en bierproeverijen

Het Proeflokaal staat geheel in het teken van kwaliteit en vermaak. In een 1 uur durende bierproeverij maak je met jouw vrienden en/of collega’s kennis met de verschillende smaken en karakters van vier speciaalbieren. Naast deze bieren wordt gezorgd voor een hapje die bij de biersoorten aansluit.

Contactinformatie

Adres: Kleine Kromme Elleboog 9, Groningen
Website: www.depintelier.nl

Café Singelier

Café Singelier is een gezellige buurtkroeg waar muziek, bier en jenever centraal staan. De Singelier organiseert om de twee weken op maandag een pubquiz. Ook hebben ze live-muziek eens per maand. Elke competitiewedstrijd van FC Groningen wordt live op grootscherm uitgezonden. Op tap hebben ze als pils Lindeboom en Brandbier, het oudste bier van Nederland. Daarnaast hebben ze nog 4 speciaalbieren van het fust! Ook op wijngebied is er een ruime keus. Zo hebben zij drie soorten rode en twee soorten droge witte wijn. Vraag in het café ook eens naar het SVH meesterschap van eigenaar Felix Huisken. Voor een borreltje jenever ben je hier dus op het goede adres.

Sfeer & interieur

Café Singelier heeft een authentieke bruin café uitstraling. De muziek die ze draaien is divers, maar sommige muzieksoorten komen er niet in, zoals Nederlandstalige muziek van bedenkelijk niveau, house muziek in alle variaties en de meeste moderne R&B; muziek.. Aan de mensen die nog niet gestopt zijn met roken hebben ze ook gedacht: café Singelier beschikt over een rookruimte! Binnen roken en drinken, ook in de winter!

Geschiedenis

Café Singelier bestaat al sinds de jaren 60 als café. Daarvoor was het jarenlang een slijterij. Meerdere uitbaters hebben de scepter gevoerd, maar de laatste 20 jaar zijn er maar twee uitbaters geweest, wat wel iets zegt over de continuïteit van het café. In het café hangen nogal wat foto’s van de wijk Helpman uit oude tijden, leuk voor de liefhebber!

Keuken & kaart

Café Singelier is geen eetcafé, maar probeert toch de gast met trek te verleiden met de borrelhap die voorhanden is. Een gehaktbal, olijven, oude kaas en port-salut is een greep van de borrelkaart.

Contactinformatie

Adres: Coendersweg 44, Groningen
Website: www.singelier.nl

Vera Groningen

De beginselen van de gereformeerde studentenvereniging V.E.R.A. die het rond 1900 was staan nog steeds boven de deur van het monumentale pand, namelijk Veri et Recti Amici. De betekenis: Ware en Oprechte Vrienden. Er is veel veranderd sinds die tijd, een korte samenvatting zou zijn dat het steeds progressiever ging denken en in de jaren ’70 iedereen lid kon worden van de vereniging. Muziek en cultuur kreeg een steeds prominentere rol en er kwam een splitsing in twee groepen. Een groep met een politieke agenda en een groep met culturele agenda. Dit botste en na enig tumult is Vera sinds 1986 een volwaardig poppodium in Groningen.

Agenda

Elke week organiseert VERA drie tot vier concerten en vertoont een film. De concertdagen zijn: in de Grote Zaal woensdag (vaak), donderdag (bijna altijd), vrijdag (meestal), zondag (soms) en maandag (heel soms). En in de Kelderbar: elke zaterdag. De film vertonen zij elke dinsdag. Elke zaterdag is er een Swingavond in de Grote Zaal, waar enkele VERA DJ’s hun favoriete muziek draaien.

Sfeer & interieur

Hoe ziet het er van binnen uit? Tjah, donker met een uitgelicht poduim… VERA zit in een monument, maar de zaal is nieuw. Beneden bevind zich de Kelderbar, waarvan delen uit de 15e eeuw goed zichtbaar zijn en elke zaterdag ook bands spelen.

Muziek

Qua bands komen hier bekende internationale en Nederlandse bands uit het alternatieve circuit. Dat kan rock zijn, maar ook electronica, electro, metal, stonerrock, garagerock, experimentele muziek, alt.county, Noise, pop, singersongwriters… Géén coverbands in ieder geval!

Op zaterdag spelen er, in de Kelderbar ,veelal minder bekende Nederlandse bands, maar ook wel buitenlandse bandjes. Daarna is er swingavond met hun eigen DJ’s. Motto: the danceable side of Undergound and the underground side of Dance. Van alles dus, als het maar kwaliteit heeft.

Contactinformatie

Adres: Oosterstraat 44, Groningen
Website: www.vera-groningen.nl

Dorpsherberg Lanting

Dorpsherberg Lanting, gelegen in een klein dorp onder de rook van Delfzijl is een prachtige herberg. De agenda staat vol met activiteiten waaronder voetbal, quizen, feesten, bruiloften, klaverjassen en warme/koude buffetten.

Sfeer & interieur

Een jaren 30 bruincafé, zo zou je het interieur het beste kunnen omschrijven. Met een traditioneel biljart, donkerrode gordijnen en een bruine bar.

Geschiedenis

Sinds 1909 verkreeg de heer Lanting een drankvergunning van de gemeente Delfzijl en werd de dorpsherberg officieel geopend. Dat het vroeger de functie van een herberg had kan je zien aan het pand, het heeft een typische ‘doorrit’. Dat houdt in dat je vroeger met je paard en wagen aan de ene kant naar binnen kon rijden en aan de andere kant er weer uit.

Keuken & kaart

Dorpsherberg Lanting biedt een uitstekende keuken met een eigen ‘cafetaria’, maar ook plate-service. Voor partijen en feesten maken we ook zelf warme en koude buffetten.

Contactinformatie

Adres: Hoofdstraat 27, Meedhuizen
Website: www.dorpsherberg-lanting.nl