Welke kleding voor de eerste schooldag?

Of je nou naar de peuterspeelzaal gaat of naar de universiteit, je eerste schooldag is altijd spannend. Op de eerste schooldag geef je toch een eerste indruk af. Er is ontzettend veel keus als het aankomt op kinderkleding, maar wat is nu de juiste keuze? De jongens kunnen kiezen uit ontzettend veel jongenskleding en de meisjes natuurlijk uit super veel meisjeskleding. Wat je ook besluit aan te trekken, het gaat er natuurlijk om dat degene comfortabel en zelfverzekerd naar school gaat. Hieronder volgen een aantal outfits die uitstekend passen bij de eerste schooldag van de jonge kinderen.

Eerste schooldag voor jongens

De jongens voelen zich vaak thuis in een ietwat simpele en sportieve outfit. Hierbij kan je denken aan een mooie t-shirt of een trui met een leuke print bijvoorbeeld met een stoere tekst en/of afbeelding. Afhankelijk van het weer is het leuk om bijvoorbeeld een kinderbodywarmer te dragen. Dit kan leuk staan over een trui of t-shirt, het geeft de outfit een extra dimensie. Het werkt altijd goed om onder een van de zojuist genoemde kledingstukken een paar stoere sneakers en eventueel nieuwe sneakers te dragen.

Eerste schooldag voor meisjes

Het is natuurlijk niet bij elk meisje het geval, maar de meeste jongedames houden ervan om lekker opgefleurd de deur uit te gaan. Er is in ieder geval genoeg meisjeskleding waar de meisjes uit kunnen kiezen. Natuurlijk hangt het af van het weer, maar een leuke kinderjurk of kinderrok doet het altijd goed. Het ziet er netjes uit en zo gaan de aanstaande vrouwen stralend naar hun eerste schooldag. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om wat meer casual te kleden. In dat geval is het erg leuk om een kinderblouse te dragen in combinatie met een leuke spijkerbroek. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Wees jezelf

Belangrijk is dat je je de eerste schooldag niet anders voordoet dan je werkelijk bent, hierdoor kun je alleen maar een verkeerd verwachtingspatroon scheppen. Hierdoor val je achteraf vaak tegen, terwijl als je direct echt bent jij helemaal niet tegenvalt en de meeste jou leuk vinden. Zorg dat je oprecht bent en je zult zien dat de jongens en meiden in de rij zullen staan om jouw vriendje of vriendinnetje te worden.